Jaarlijkse DVV tentoonstelling 2023

Het doet ons genoegen u te kunnen mededelen, dat we van de KLN de formele goedkeuring hebben ontvangen om de DVV tentoonstelling te houden op

8 en 9 december in het Wierickehuis

De leden- en inschrijfavond voor DVV tentoonstelling vindt plaats op

15.11.2023 in het Wierickehuis. 

De uitnodiging voor de bijeenkomst op 15.11.2023 en het vraagprogramma ontvangt u over een paar weken.

Indien het showen van hoenders op 8 en 9.12 niet wordt toegestaan, dan zal DVV in november/december een keuring bij de fokkers thuis organiseren. Uiteraard onder voorbehoud dat de toestemming voor thuiskeuring dan niet wordt ingetrokken.

Beëindiging samenwerking met N&S

Helaas is samenwerking tussen DVV en N&S per 19 september 2023 beëindigd. De reden is het verschil van inzicht over het te voeren beleid voor de komende jaren.

Uiteraard gaat de jaarlijkse DVV-tentoonstelling in 2023 door. Deze zal worden georganiseerd in de tweede week van december 2023. Tot nader order zal de inschrijving worden opengesteld voor konijnen, cavia’s, hoenders, dwerghoen­ders, serama’s, sierduiven, kwartels, oorspronkelijke duiven en watervogels.

Indien het niet wordt toegestaan hoenders te showen dan zal DVV thuisbezoeken door keurmeester(s) centraal organiseren, mits de per 31 augustus 2023 van kracht geworden thuiskeuring voor de hobby-fokkers nog is toegestaan.

Tentoonstelling 2022

Op 21 en 22 oktober is in het Wierickehuis weer de jaarlijkse kleindierententoonstelling georganiseerd door D.V.V. Nieuwerbrug en Nut en Sport Woerden. Helaas moest de show dit jaar beperkt worden tot het tentoonstellen van konijnen. In totaal waren 173 konijnen aanwezig, van kleine Kleurdwergen tot grote Vlaamse Reuzen.

Tussen de winnaar in de algemene klasse en het winnende jeugdlid zit 70 jaar leeftijdsverschil! Prachtig om te zien dat jong en oud plezier beleven aan deze hobby.

Jan Spanenburg, winnaar met een konijngrijze Vlaamse Reus, gaf aan jeugdlid Flore van der Poel, winnaar met een konijngrijze Kleurdwerg, het advies om door te zetten. Ook al zit het wel eens tegen of heb je minder geluk, gewoon doorgaan. Hou vol!

Er waren maar liefst 9 jeugdleden als inzenders. Voor alle jeugdleden was er een aanmoedigingsprijs en een bewijs van deelname aan deze prachtige open tentoonstelling.

Hopelijk mogen er volgend jaar ook weer andere diergroepen zoals kippen, duiven en watervogels ingezonden worden.

Op de foto: alle aanwezige jeugdleden met de aanmoedigingsprijs